• + -

    Work and Travel nedir?

     Kısaca WAT olarakta adlandırılan bir Kültürel değişim programı olup sadece ABD’ye gidecek olan üniversite öğrencileri bu programa katılabilirler. Program süresince katılımcılar çalışarak ABD’de kaldıkları süre boyunca konaklama ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilirler ve çalışma süreleri bittikten sonra istedikleri yerleri gezebilirler. Kısaca üniversite öğrencilerine yaz tatilleri boyunca ABD’de çalışma, kültürel faaliyetlerde bulunma, Amerikan Kültürünü tanıma ve gezme fırsatı sunan bir programdır
  • + -

    Work and Travel ne değildir?

    Kesinlikle para kazanma, İngilizce öğrenme veya gezme programı değildir. Kazanılan ücretler Amerika’da kalınan sürede yapılacak olan konaklama, yeme ve içme masraflarını karşılamaya yetecektir. Work and Travel sadece bir gezme programı da değildir. Öncelikli olarak çalışıp, daha sonra iş bittikten sonra gezmeye başlamak şeklinde düşünülmelidir. Kimse gezerek para kazanamaz veya para kazanan kişi gezemez. İş anlaşması sona erdikten sonra 30 gün Amerika’da kalma izni verilmektedir ve bu gezmek için ayrılan süredir.
  • + -

    Work and Travel Programına 2019 yılında Türkiye’den kaç kişi vize alıp katıldı?

    2019 yılında Work and Travel Programına Türkiye’den 7.800 öğrenci vize alarak programa katılmıştır.
  • + -

    ICCP TURKEY ne anlama gelir?

    ICCP kelimesi International Camp Counselor Program kelimelerinin kısaltılmış halidir. ICCP kuruluşunun tek Türkiye temsilcisi olduğu için sonuna Turkey kelimesi eklenmiştir.
  • + -

    ICCP TURKEY firması Amerikan Konsolosluğu tarafından akredite edilmiş midir?

    Evet, ICCP TURKEY firmasını İstanbul Amerikan Konsolosluğu web sitesinde akredite edilmiş firmalar arasında görebilirsiniz.
  • + -

    ICCP TURKEY firmasının merkezi nerededir?

    Merkez Antalya olup diğer şehirlerde bulunan başka firmalar ve eğitmenlerle işbirliği yapmaktadır.
  • + -

    Neden ICCP TURKEY Uluslararası Eğitim firmasını seçmeliyim?

    1- ICCP TURKEY 2004 yılından beri yurtdışı eğitim alanında faaliyet göstermektedir. Kurucuları ve birinci ağızdan bilgi alacağınız ve devamlı iletişim halinde olacağınız kişiler üniversite öğrencilerini çok iyi tanıyan ve devamlı olarak yurtdışına çıkan akademisyenlerdir. Hatta Amerika’da sizler gibi çalıştıkları için (camp staff programı) Amerika’da yaşam, çalışma ve Work and Travel Programı hakkında her türlü bilgiye sahiptirler. Danışmanlarımız yerine idari işleri yürüten personelimiz vardır ve onların görevi sadece katılımcıların formlarını düzenlemek, vize almak için gerekli formları doldurmak, Amerikalı sponsorlarımız ile bazı yazışmaları yapmak, başvuru dosyalarını hazırlamak gibi sadece geri plan hizmetlerini yürütmektir.

    2- ICCP TURKEY 6 tane Amerikalı sponsor firma ile ortaklık anlaşmaları imzalamıştır. Katılımcılarımız açısından bu çok büyük bir avantajdır çünkü katılımcılarımız ilk başvurduğu işin sponsoru ile yapacağı mülakatı geçemezse bu katılımcımızı diğer sponsorumuza yönlendirebilmekteyiz ve böylece mutlaka her katılımcımızı bir işe yerleştirebilmekteyiz.

    3- Katılımcılara her zaman herşeyi tam ve doğru olarak açıklar. Daha önceki yıllarda çalışan katılımcıların resimlerini ve videolarını paylaşır. Bu sayede Amerika’ya giden katılımcılarımız çalışacakları işyeri hakkında geniş bilgi sahibi olurlar. ICCP TURKEY katılımcılara 10.000 Dolar kazanacaksınız, hep gezeceksiniz, eğleneceksiniz gibi duymak istedikleri hayali, gerçek dışı şeyleri değil, tam doğruları ve gerçekleri anlatır. Böylece katılımcılar programa katıldıklarında kendilerini nelerin beklediğini çok iyi bilirler.

    4- ICCP TURKEY katılımcıları işlere yerleşmek için iş fuarlarını beklemez. Katılımcılarımız elimizdeki işlere bakıp seçim yaparlar, formlarını ve ödemelerini tamamlarlar ve 2 iş günü içerisinde sponsor ile Skype üzerinden 2 dakika süren kısa bir mülakattan sonra anında o işe yerleştirilirler ve hemen arkasından vize işlemleri başlar. Beklemeden bir işe yerleşmek çok önemlidir. Çünkü beklediğiniz sürede birçok işi kaçırabilirsiniz.

    5- ICCP TURKEY ile bütün işlemleriniz gecikmeden hızla, profesyonelce yapılır ve baştan sona her konuda her türlü destek verilir.

    Yukarıda saydığımız nitelikler ICCP TURKEY firmasını diğer firmalardan ayıran özelliklerden sadece birkaç tanesidir.

  • + -

    Ben başka şehirde ikamet ediyorum. Bu başvuru yapmama engel olur mu?

    Engel olmaz çünkü işlemlerin çoğu internetten online olarak yapılmaktadır ve eğitmenlerimiz sizlere her konuda yol göstermektedirler.
  • + -

    Work and Travel Programının amacı nedir?

    Yaz döneminde yapılan Work and Travel programının amacı, üniversitede okuyan, notları iyi ve orta düzeyde İngilizce konuşabilen, iyi niyetli yabancı öğrencilere, yaz tatili boyunca sürecek en fazla dört aylık bir dönem boyunca yapacakları seyahatler ve geçici işler aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri halkının günlük hayatına doğrudan dahil olma, Amerikan Kültürünü tanıma şansı tanımaktır.
  • + -

    Öğrenciler bu programa nasıl katılabilir?

    ABD Devlet Bakanlığı (DoS) Ziyaretçi Değişim Programı’nı değişiklikleriyle birlikte 1961 Karşılıklı Eğitimsel ve Kültürel Değişim Yasası’nın gereklerine göre uygular. Devlet Bakanlığı, değişim programlarını çeşitli yollardan uygulayabilecek ABD kuruluşlarını belirler. Bu kuruluşlar sponsor olarak adlandırılır. Bu sponsorların çoğunun, size yardımcı olabilmek için dünyanın farklı noktalarında konumlanmış ortakları veya acenteleri vardır.
  • + -

    “Öğrenci” tanımına kimler dahildir?

    Yaz Dönemi Work and Travel programı için “öğrenci”: bir eğitim kurumunda tam zamanlı olarak bir eğitim programına kayıtlı ve aktif olarak devam etmekte olan üniversitede okuyan, iyi niyetli, yabancı öğrenciler veya kendi yerel eğitim sistemlerinin belirlediği öğrenci tanımlarına uyan öğrenciler olarak tanımlanmıştır.
  • + -

    Yaz dönemi Work and Travel programı ne kadar sürer?

    DS–2019 formuna girilen program tarihleri program süresini belirler ancak hiçbir programın süresi dört ayı geçemez. Katılımcılar DS–2019 formunda belirtilen tarih aralığı dışında çalışamaz. Program süresinin uzatılması mümkün değildir.
  • + -

    Öğrenci ve Ziyaretçi Değişim Bilgi Sistemi (SEVIS) nedir?

    SEVIS; Göçmen olmayan öğrenciler (F ve M vize), değişim öğrencileri (J vize) ve onların bakmakla yükümlü olduğu kimseler (F-2, M-2, ve J-2) hakkındaki doğru ve güncel bilgilere erişerek izleme ve takip sağlayan Internet temelli bir sistemdir. SEVIS okullar ve sponsorların, İnternet aracılığıyla İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve İçişleri Bakanlığı’na, bir öğrencinin veya değişim ziyaretçisinin ABD’de bulunduğu süre boyunca elektronik bilgi göndermesi ve olay bildirimleri yapmasına olanak tanır. SEVIS öğrenciler ve değişim ziyaretçilerinin giriş/çıkış bilgileri, ABD’deki mevcut adresinin değişimi, program süresi uzatmaları, iş bilgileri ve çalışma programındaki değişiklikler gibi birçok veriye ulaşacaktır. SEVIS, İç Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın yanı sıra nihai kullanıcı okulları ve sponsorlara da sistem uyarıları, olay bildirimleri ve raporlar sağlayacaktır. J-1 vizesine başvurmak için gereken DS-2019 formu sadece SEVIS’e erişim yetkisi olan ve DoS tarafından belirlenen bir sponsor tarafından yayınlanabilir.
  • + -

    SEVIS I–901 ücreti nedir?

    SEVIS I–901 Ücreti, J-1 vizesi katılımcıları tarafından DHS’ye ödenmesi gereken bir ücrettir. SEVIS’in bakımı ve koruması için harcanır. Yaz Dönemi Work and Travel programı için belirlenen SEVIS I-901 Ücreti 35.00 $’dır. Vize görüşmenizden önce bu ücreti ödemeniz gerekmektedir. SEVIS I–901 ücreti alındı makbuzu, SEVIS’teki ve SEVIS I–901 Ücret ödeme sistemindeki elektronik kayıtlarla birlikte ödeme kanıtı sayılır. SEVIS ücretini ödediğinizi teyit etmesi gereken konsolosluk yetkilileri bu işlemi elektronik olarak yapabilir. Ancak yine de makbuzunuzun bir kopyasını saklamanız tavsiye edilir. Makbuzun kopyasına sahip olmak ücreti ödediğinizi kanıtlamanızı kolaylaştıracaktır
  • + -

    Programın onaylanması ne demektir?

    Yabancı biri bir değişim programına katılmak üzere ABD’ye girdiğinde J vizesini almak için kullanılan DS-2019 formunu yayınlayan sponsoru varışı konusunda bilgilendirmelidir. Böylece sponsor yetkilileri ziyaretçinin varışını SEVIS’e bildirerek sponsorun değişim ziyaretçisi programına katılımını aktif hale getirecektir. Bu işlem tamamlandığında katılımcının SEVIS kaydı ilk konumdan (gelişi bekleniyor) aktif konuma (geldi ve sponsora bildirdi) geçecektir. ABD’ye vardığınızı sponsorunuza bildirmemeniz geçerli program vizesi konumunuzu tehlikeye atacaktır.
  • + -

    Program sırasında ikametgâhımı değiştirebilir miyim?

    Katılımcı olmadan önce bu durumu sponsorunuzla görüşerek netleştirin. Değişim programı sırasında ikametgâhınızı değiştirme imkânınız sponsorunuz veya olası işvereninizle yaptığınız kontrat veya anlaşmalara bağlıdır. Önceden ayarlanmış bazı çalışma koşulları, iş anlaşmasının bir parçası olarak konaklamayı da içerebilir. Böyle bir durumda başka bir konaklama şekli seçme şansınız olmayacaktır. Konaklama değişim ziyaretçisi programınızın bir parçası değilse ikametgâhınızı değiştirebilirsiniz. Ancak sponsorunuzu ABD’deki adresiniz konusunda bilgilendirmelisiniz. ABD adresiniz Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşadığınız yerin adresidir. ABD yasaları, yeni adresinizi, adres değişiminden sonra en geç on gün içinde sponsorunuza bildirmenizi gerektirir.
  • + -

    Bir ziyaretçi değişim programına katıldığın sırada çalıştığım yeri değiştirebilir miyim?

    Katılımcı olmadan önce bu durumu sponsorunuzla görüşerek netleştirin. Değişim programı sırasında çalıştığınız yeri değiştirme imkânınız sponsorunuz veya olası işvereninizle yaptığınız kontrat veya anlaşmalara bağlıdır. Önceden ayarlanmış bazı çalışma koşulları, iş değiştirmeye izin vermeyecektir. Sponsorunuzun izni olmadan işinizi değiştirirseniz değişim ziyaretçisi programınız sonlandırılacaktır. Programı sonlandırılan bir katılımcı ABD’yi derhal terk etmelidir. Katılımcının bu koşullara uymaması, gelecekte ABD’de seyahat etme, çalışma veya öğrenim görme olanaklarını etkileyecek yasal zorluklar yaratacaktır.
  • + -

    Yaz dönemi Work and Travel programına katılırken birden fazla işte çalışabilir miyim?

    Birden fazla işte çalışmayı engelleyecek hiçbir yasal zorunluluk yoktur. Ancak ikinci bir işe başlamadan önce sponsorunuza danışın.
  • + -

    Ziyaretçi değişim programım hakkında sorularım, kaygılarım veya bilgi ihtiyacım olursa kiminle iletişime geçmeliyim?

    Ziyaretçi değişim programı hakkında sorularınız, kaygılarınız veya bilgi ihtiyacınız olursa sponsorunuzla iletişime geçin. ABD’de geçireceğiniz dönemden sponsorunuz sorumludur ve size gereken desteği sunacaktır. Türkiye’de bulunan acentenize de mutlaka bilgi veriniz.
  • + -

    Katılımcılar DS-2019 nolu formda yazan başlangıç tarihinden sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne girerse, programın bitiş tarihinden sonra da çalışmaya devam edebilirler mi?

    Katılımcılar DS-2019 nolu formda yazan başlangıç tarihinden sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne girerse sponsor, katılımcının SEVIS’teki kayıtları aktive edilmeden önce programın başlangıç ve bitiş tarihlerini değiştirebilir.

    NOT: Bu dönemin öğrencinin yaz tatili süresini aşmaması ve öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitedeki bir sonraki dönemin ilk gününü geçmemesi gerektiğini unutmayın.

  • + -

    30 günlük gezi süresi ne anlama gelir?

    İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) J-1 programının bütün katılımcılarına, programlarının tamamlanmasının ardından 30 günlük bir turist statüsü sağlar. Bu dönem DS-2019 formunda yazılı olan program tarihlerine dahil DEĞİLDİR. Hibe süresinde katılımcıların ülke içinde seyahat etmesine ve ABD’den ayrılmak için gerekli hazırlıkları yapmasına olanak tanınır. Bu dönem başka amaçlarla kullanılamaz. Hibe süresi dahilinde ABD sınırları dışına çıkan katılımcılar bu süreçte geçerli J-1 statüsünde olmayacakları için, DHS bu katılımcıların ABD’ye tekrar girmesine izin vermeyebilir. Bu sürede çalışmak yasaktır.
  • + -

    Okulunu bitirmiş ama resmi olarak mezun olmamış bir öğrenci bu programa katılabilir mi?

    Okulunu bitirmiş ama resmi olarak mezun olmamış bir öğrenci, başka bir öğretim kurumuna kayıt yaptırdığını veya kendi eğitim kurumundaki öğrenci konumunun devam ettiği gösteren belgeyi ibraz etmedikçe programa katılamaz.
  • + -

    Bir öğrenci Yaz Dönemi Work and Travel programına ne zaman katılabilir?

     Kendi ülkelerinde tam zamanlı üniversite öğrencileri olan yabancı ülke vatandaşları Yaz Dönemi Work and Travel programına sadece yaz tatilleri süresince katılabilirler. Öğrencilerin, kendi ülkelerindeki akademik takvimde belirtilen yaz tatili dönemi dışında programa katılmaları mümkün değildir.

  • + -

    Sponsorlar program katılımcılarını nasıl eliyor ve nasıl seçiyorlar?

    Sponsorlar adaylar ile bire bir görüşmeler yapmak ve programın katılımcının arka planı, ihtiyaçları ve deneyimlerine uygun olduğundan emin olmak zorundadır. Sponsorlar ayrıca katılımcıların tanımlanan seçilebilirlik kriterlerini karşıladığından da emin olmalıdır.
  • + -

    Öğrenci Statüsü nedir?

    Seçilebilir durumdaki program katılımcıları bir üniversitede aktif olarak eğitim gören öğrencilerdir. Öğrenimlerini tamamlamış öğrenciler artık öğrenci statüsünde olmayacaklardır.
  • + -

    İngilizce Yeterlilik nedir?

    Work and Travel katılımcıları programa katılabilmek için dertlerini anlatmaya yeterli derecede İngilizce biliyor olmalıdır.
  • + -

    Tekrar katılabilir miyim?

    Öğrencilerin Work and Travel programına bir defadan fazla katılmasını engelleyen hiçbir yasal zorunluluk yoktur. Öğrenci olduklari sürece istedikleri kadar katılabilirler.
  • + -

    Yaz Dönemi Work and Travel programı katılımcılarının sağlık sigortası olması gerekli midir?

    Evet. Aslında program kategorileri ne olursa olsun bütün değişim ziyaretçilerinin sağlık sigortası olması zorunludur. Sponsorlar, değişim ziyaretçilerinin değişim ziyaretçisi programına katıldığı süre boyunca karşılaşacağı olası hastalıklar ve kazaları kapsayacak bir sigortası olmasını isteyecektir. (DS-2019 formunda belirtilen süre.) Minimum sigorta kapsamına aşağıdaki maddeler dâhil olmalıdır:

    1. 1. Kaza veya hastalık başına en az 50,000 Doları kapsayan sağlık yardımı
    2. ABD sınırları içindeki vefat durumlarında 7,500 Dolarlık bir ülkesine gönderme masrafının karşılanması
    3. Değişim ziyaretçisinin kendi ülkesine tahliyesi durumunda oluşacak 10,000 Dolarlık masrafın karşılanması
    4. Kaza veya hastalık başına 500 Doları aşmayacak tenzili muafiyet.

    Yukarıdaki şartları karşılayacak sigorta poliçesi, planı veya anlaşması Ziyaretçi Değişim Programı yönetmeliklerinde belirtilen diğer standartlara da uygun olmalıdır.

    Ziyaretçi değişim programına katılırken yönetmeliklerde belirtilen sigorta kapsamını sağlayamayan veya sigorta kapsamı konusunda sponsoru yanlış bilgilendiren değişim ziyaretçileri kuralları ihlal etmiş sayılacaktır ve programı sonlandırılabilecektir. Bir değişim ziyaretçisi veya eşliğindeki ve/veya bakmakla yükümlü olduğu kişi sigorta kapsamı konusundaki kurallara uygun hareket etmezse sponsorlar değişim ziyaretçilerinin katılımını sonlandıracaktır.

  • + -

    Sponsorların katılımcılarına oryantasyon materyalleri ve oryantasyon seansları sunması gerekir mi?

    Sponsorlar bütün Yaz Dönemi Work and Travel programı katılımcılarına yola çıkmadan önce bilgi ve oryantasyon seansları sağlamak zorundadır.
  • + -

    Program katılımcıları Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek üzere yola çıkmadan önce hangi bilgileri edinmelidir? (Ülkeye giriş öncesi bilgiler)

    Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek üzere yola çıkmadan önce çalışacakları işi belirlemiş olan (önceden yerleştirilmiş) katılımcılara aşağıdaki bilgiler sunulmalıdır:

    1. İşverenin adı ve adresi
    2. Amerika Birleşik Devletleri’ne anlaşmalı çalışan olarak kabul edilme ile ilgili her türlü akdi yükümlülük (çalışma süresi, haftalık çalışma saatleri, mesai zorunluluğu/ücreti, saat ücreti, çalışma saatleri, işverenin konaklama sunup sunmadığı ve bunun ne kadara mal olacağı gibi konular bu başlıkta verilecek bilgiler arasında olmalıdır.)

    Aşağıdaki bilgiler BÜTÜN katılımcılara ABD’ye gitmek üzere ülkelerinden ayrılmadan önce sağlanmalıdır:

    1. Ziyaretçi Değişim Programı’nın amacı
    2. Amerika’da fiziksel ikamet koşulları
    3. Amerika Birleşik Devletleri’nde seyahat ve ABD’ye giriş
    4. Konaklama
    5. Sponsora ödenmesi gereken ücretler
    6. Değişim ziyaretçisinin Amerika Birleşik Devletleri’nde karşılamak zorunda kalabileceği diğer masraflar (örneğin. Günlük harcamalar)
    7. Sağlık hizmetleri ve sigortası
    8. Değişim ziyaretçilerinin ABD’de kalacakları sürede onlara yardımcı olacak diğer bilgiler.
  • + -

    Oryantasyon seanslarında hangi bilgiler verilmelidir?

    Oryantasyon Ziyaretçi Değişim Programı yönetmelikleri sponsorların bütün değişim ziyaretçilerine uygun oryantasyon hizmetini sunmasını zorunlu kılar. Oryantasyon dâhilinde bilgi sunulacak konulardan bazıları aşağıdaki gibidir:

    1. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşam ve gelenekler
    2. Mümkün olduğunca, yerel kamu hizmetleri (örn. Toplu taşıma, sağlık merkezleri, okullar, eğlence merkezleri ve bankalar)
    3. Mevcut sağlık hizmetleri, acil durum desteği ve sigorta kapsamı
    4. Değişim ziyaretçisinin katıldığı programın tanımı
    5. Değişim ziyaretçisinin uyması gereken kurallar
    6. Sponsorun adresi ve Sorumlu Görevli’nin adı ve telefon numarası
    7. Değişim Koordinasyonu ve Tayin Ofisi’nin adresi ve telefon numarası
    8. Değişim ziyaretçisine uygun düzenlemeleri açıklayan Ziyaretçi Değişim Programı broşürünün kopyası.
  • + -

    Bir Yaz Dönemi Work and Travel programı katılımcısının yapacağı iş konusunda herhangi bir kısıtlama var mı?

    Evet. Katılımcılar ABD evlerinde ev işlerinde (çocuk bakımı, şoförlük, bahçıvanlık vs.), kapıdan satış için gerekli olan stoku yapmak amacıyla kendi paralarıyla yatırım yapmalarını gerektiren işlerde, pedicap, Alaska’da balık fabrikalarında ve hasta bakıcılığı içeren hiçbir işte çalışamaz.
  • + -

    Katılımcılar nasıl ücretlendirilecek?

    Yaz Dönemi Work and Travel katılımcıları aynı veya benzer konumlarda çalışan ABD vatandaşları ile aynı ücret ve imkânlara sahip olacaktır. Sponsorlar Federal Asgari Ücret kuralları hakkındaki gerekli bilgiyi, programa kabul edilmenizden önce size sunmalıdır.
  • + -

    Katılımcılar takip ediliyor mu?

    Evet. Sponsorlar, katılımcıların meşgul oldukları etkinliklerin değişim ziyaretçilerinin DS-2019 formunda listelenen kategori ve aktivitelere uygun olduğunu garanti etmek zorundadır. Sponsorlar ayrıca katılımcılarının ilerleme ve rahatını kontrol etmeli ve ABD’deki güncel adresleri ve telefon numaralarını takip etmelidir. Sponsorlar katılımcılara, sponsor kuruluş/görevli ile 24 saat boyunca hemen iletişime geçebileceği telefon numaraları sağlamalıdır. Sponsorlar acil durumlarda program katılımcılarına gereken desteği sunmakla yükümlüdür.
  • + -

    Sponsorlar programlarını yürütmek için üçüncü şahısları kullanabilir mi?

    Sponsorlar katılımcılara oryantasyon, ABD’de konaklama, yerleştirme ve/veya diğer destek hizmetlerini sağlamak için üçüncü şahıslara başvurabilir. Ancak sponsorlar üçüncü şahıs(lar) tarafından sağlanan bu hizmetleri yakından takip edecek ve üçüncü şahısların program kurallarına tamamen uyması konusunda İçişleri Bakanlığı’na karşı sorumlu olacaktır. Yani sponsorlar, üçüncü şahısların Ziyaretçi Değişim Programı yönetmeliklerini anlaması ve istisnasız uygulaması için gereken her şeyi yapmakla yükümlüdür. Üçüncü şahıslar tarafından gerçekleştirilecek kural ihlallerinin doğuracağı cezalar sponsorlara da uygulanabilir.
  • + -

    Program süresini uzatabilir miyim?

    Work and Travel programına katılan bütün öğrenciler sadece DS – 2019 formunda belirtilen süre içinde yasal olarak çalışma iznine sahiptirler ve bu tarihler sonunda programı uzatmak mümkün değildir.
  • + -

    Arkadaşımla aynı işyerinde çalışabilir miyim?

    Çalisabilirsiniz. Eğer işvereniniz hepinizi işe almayı uygun görürse ve vizelerini alırsanız çalışabilirsiniz.
  • + -

    Program devam ederken Amerika’ya giriş çıkış yapabilir miyim?

    Pasaporttaki vizenizde ENTRY kelimesinin altında ‘M’ harfi varsa bu Multiple Entry anlamına gelir ve DS-2019 formunuzda belirtilen tarihler arasında Amerika’ya birden fazla giriş yapabilirsiniz. Eğer vizenizde ‘M’ harfi yoksa bir kere çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş yapamazsınız.
  • + -

    Çalıştığım yerden memnun değilsem işimi değiştirebilir miyim?

    Evet, işinizi değiştirebilirsiniz. Ancak önceden sponsor kuruluşumuz ve bize bildirmeniz gerekmektedir. Ayrıca işinizi kendiniz bulması gerekir. Genelde mümkünse ve sorun yoksa esas işyerinizde çalışmanız daha uygun olur.
  • + -

    Sosyal Güvenlik Numarası (Social Security Number-SSN) nedir? Nasıl alabilirim?

    Türkiye’deki SGK numarasının Amerika’daki adıdır. Amerikan hükümeti ABD’de yasal olarak çalışabilmeniz için gerekli olan bu numarayı kimliğinizi tanımlama ve vergi ödemelerinizin takibi için kullanır. Amerika’ya vardığınızda ilk yapmanız gereken iş, bu numara için Sosyal Güvenlik Ofislerine başvurmak olmalıdır. Bu başvuruda yanınızda DS-2019 formunuzun, pasaportunuzun ve Sosyal Sigorta Ofisine hitaben yazılmış bur mektup bulunması gerekmektedir. Başvurudan sonra numaranızın çıkması 1 hafta ile 4 hafta arası sürebilir. Bu tarihler arasında yasal olarak çalışabilmeniz için Sosyal Güvenlik Ofisinden almanız gereken başvuru yaptığınızı ve numara çıkana kadar çalışabileceğinizi gösteren mektubu işverene sunmanız gerekmektedir. Bu numara 1 kez verilir, o yüzden lütfen kaybetmeyiniz.
  • + -

    Work and Travel Programına ikinci kez katılacağım. Yeni bir Sosyal Güvenlik Numarası (SSN) almam gerekli mi?

    Hayır. Sosyal güvenlik numarası bir kere alınır ve hayat boyunca o kişiye aittir. Bu yüzden öğrenci daha evvel sosyal güvenlik numarasını almışsa tekrar bu numara için başvurmasına gerek yoktur. İşverene ayni numarayı vererek hemen isine başlayabilir.
  • + -

    Çalışma sürem bittikten sonra Amerika’da en fazla ne kadar kalabilirim?

    DS-2019 formunuzda yazan tarihten sonra Amerika’da 30 gün daha seyahat etmek için kalabilirsiniz. Çalışırken gezemeyeceğiniz için 30 günlük bu süre, Amerika’yı gezebilmeniz isin sizlere verilmektedir. Ancak bu sürede çalışamazsınız.
  • + -

    Birden fazla işte aynı anda çalışabilir miyim?

    Evet. Work and Travel programı boyunca ilk işinizi aksatmamak koşuluyla ve sponsorunuzdan öncelikle izin aldıktan sonra yasal olarak ikinci bir işte çalışabilirsiniz.
  • + -

    Program süresince vergi ödemek gerekiyor mu?

    Evet. Her Work and Travel program katılımcısı çalışmaya gittiği eyaletin kuralları ve oranlarına göre federal ve state vergilerini ödemek zorundadır. Öğrenci program bittikten ve ülkesine döndükten sonra vergi geri ödemeleri konusunda yardım alabilmek için ICCP TURKEY firmasına başvurmalıdır. Bu vergilerin geri alınmasında öğrencilerimize her türlü desteği sağlamaktayız.
  • + -

    Vize aşamalarında bize yardım edecek misiniz?

    Evet,  bütün aşamalarda sizlere tam destek vereceğiz çünkü hatalı form nedeniyle vize görüşmesinde sorun çıkmasını istemeyiz. Amerikan konsolosluğuna vize başvurusunu bireysel olarak sizin yapmanız gerekiyor. Ancak görüşmenizden önce her konuda sizlere bütün bilgileri vermekteyiz.
  • + -

    Yeşil pasaportum var. Bu pasaport ile J-1 Work and Travel vizesi alabilir miyim?

    Evet. Yeşil pasaporta (hususi pasaport) Work and Travel öğrencilerinin alması gereken J-1 vizesi verilmektedir.
  • + -

    Vize alamazsam program ücretini tam olarak geri alabilir miyiz?

    Vize alamadığınız takdirde sponsorlarımızın belirlediği kadar bir miktar kesinti yapılarak kalan tutar geri iade edilir. Bu yüzden vize alması riskli olan öğrencileri maalesef programlarımıza kabul edemiyoruz çünkü vize alınamadığı zaman hem biz, hem de öğrenci açısından maddi manevi kayıplar olmaktadır ve biz bunu istemeyiz.
  • + -

    Sağlık Sigortamız var mı?

    Var. Program ücretine Amerika’da çalıştığınız süre boyunca geçerli, sağlık ve kaza sigortası da dahildir. Ancak DS-2019 formunuzda yazan süreden daha uzun kalmak istiyorsanız mutlaka bu süre için geçerli sağlık sigortası yaptırmalısınız.
  • + -

    Pasaport veya DS-2019 gibi önemli belgelerim kaybolduğunda ya da çalındığında ne yapmam lazım?

    Mutlaka Amerika’ya gitmeden önce pasaportunuz, vizeniz ve DS-2019 formunuzun taranmış hallerini email adresinize yollayınız çünkü herhangi birisi çalındığında email adresinize giriş yaparak tekrar indirebilirsiniz ve bu belgeleri Tuk Konsolosluğundaki yetkililere gösterebilirsiniz. Böyle bir durumda hemen program sponsorunuzu arayın ve gerekli işlemlerin başlatılması için harekete geçin.
  • + -

    Amerika’da polisle başım derde girerse ya da tutuklanırsam ne yapmam gerekiyor?

    Hemen sponsorunuzu acil telefon hattından arayın. ICCP TURKEY firmasına da hemen haber verin çünkü bizlerinde durumunuzu Türkiye’den takip etmemiz gerekir. Size yapmanız gerekenlerin her aşamasında sponsorunuz yardımcı olacaktır. Bize anında ulaşacak sponsor aracılığı ile aileniz bilgilendirilecektir.
  • + -

    Amerika’ya turist vizem varsa vize başvurusu yapmadan Work and Travel’a gidebilir miyim?

    Hayır. Work and Travel programı ile Amerika’ya gidebilmeniz için J-1 denilen yasal sezonluk çalışma vizesi almalısınız. Amerika’ya 10 yıllık turist vizeniz olsa dahi tekrar J-1 vizesi için başvurmanız gerekmektedir.
  • + -

    Hastalanırsam sağlık sigortamı nasıl kullanabilirim?

    Bu konudaki tüm detaylar oryantasyonlarımızda sizlere açık bir şekilde anlatılacaktır ve email adreslerinize yollanacaktır. Sigortanızı yanlış kullanmanız durumunda işlemleriniz normalden çok daha pahalıya mal olabilir. Hangi hastane veya doktora gideceğiniz ve ücret ödemeden muayene olacağınız oryantasyonda anlatılacaktır.

  • + -

    Bagajım kaybolursa veya çalınırsa ne yapmalıyım?

    Aktarmalarda bagajınız kaybolursa biletinizi aldığınız havayolu firmasına gidip durumunuzu anlatmanız gerekir. Onlar sizi yönlendireceklerdir.
  • + -

    Amerika’da araba kiralayabilir miyim?

    Evet, ancak en az 21 yaşında olmanız gerekmektedir. Araba kiralama şirketleri sizden kredi kartı isteyecektir. Bu nedenle yanınızda mutlaka kredi kartı bulundurmanız gerekir.
  • + -

    Uçak biletimi tek gidiş alabilir miyim?

    Hayır. Work and Travel programı ile Amerika’ya çalışmaya giden öğrencilerin uçak biletleri gidiş-dönüş olmak zorundadır. Tek gidiş bilet fiyatları oldukça yüksektir.
  • + -

    Türkiye’de üniversiteye giden yabancı ülke vatandaşları Work and Travel programına katılabilirler mi?

    Evet, katılabilirler. Türkiye’de eğitim alan yabancı ülke vatandaşları WAT programına başvuru yapabilirler.
  • + -

    Amerika’ya gidince hemen işe başlayabilir miyim?

    Genel uygulamaya göre iş anlaşmasında yazan tarihte ya da bir gün sonrasında öğrencinin işe başlaması gerekir. Ancak bazı işverenler çalışacak personele iş yerlerinin tanıtımı ve görev dağılımı amacıyla çeşitli oryantasyonlar düzenleyebilir. Bu durumda işverenler öğrencilerin bu oryantasyonlara katıldıktan sonra işe başlamasını isteyebilir. Bazı işverenler de öğrencinin sosyal güvenlik numarası belli olduktan sonra işe başlamasını isteyebilir. Genelde Sosyal Sigorta Numarası almak için başvurduktan sonra oradan alacakları yazı ile hemen ise başlayabilirler.
  • + -

    Türkiye veya Amerika’da yapılacak olan oryantasyonlar hakkında bilgi verir misiniz?

    Oryantasyonlar çok önemlidir çünkü öğrenciye Amerika’da yaşam, ulaşım, iş kültürü, sosyal sigorta numarasının önemi, SEVIS kaydı, sağlık ve vergi sistemi konusunda bütün bilgiler verilir. Work and Travel programına katılan öğrenciler, Türkiye’de veya gerektiğinde Amerika’da düzenlenecek olan bu oryantasyonlara katılmak zorundadırlar. Türkiye’deki oryantasyon katılım ücreti ödenen program ücretine dahildir. Amerika’daki oryantasyonlar için de sizden herhangi bir ücret talep edilmez. Hatta çoğu işveren bu oryantasyonlarda veya eğitimlerde öğrencilere çalışıyormuş gibi saatlik ödeme bile yapmaktalar.
  • + -

    Vize alabilme şansım nedir?

    Bu programa katılan öğrencilerin vize alma oranlarının yüksektir. Başarılı bir öğrenci olmanız, İngilizce biliyor olmanız ve Amerika’da bir iş kabulünüzün olmasının büyük etkisi vardır. Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GPA) 1.80 altında olan öğrencilerin daha iyi İngilizce konuşabilmeleri vize almalarında kolaylık sağlayacaktır. Vize alabilmeniz için vize memuruyla yapacağız 2-3 dakikalık mülakat boyunca sorulan sorulara yanıt verebilecek kadar yeterli İngilizce seviyenizin olması gerekir. Vize ve is mülakatlarında çıkabilecek sorular web sitemizde vardır ve orada ne tür soruların çıktığını görebilirsiniz.
  • + -

    Amerika’da bulunan işler ve konaklama garantili mi?

    İş sözleşmesinde, çalışacağınız iş ve işyeri hakkında iletişim bilgileri ve diğer detaylar bulunmaktadır. Öğrenci işverenle doğrudan irtibat kurabilir. Sponsorunuz, DS-2019 formunuzu çıkartmadan önce iş yerinizin güvenirliliğini ve iş sözleşmenizin doğruluğunu araştırmaktadır. Sizin adınıza düzenlenecek olan DS-2019 formu çok sıkı denetim yapıldıktan sonra çıkartılır. Ancak öğrenciler iş sözleşmesinin işvereni, yasal olarak çalıştırma zorunluluğu altına sokmadığını bilmelidir.
  • + -

    Vize görüşmesine giderken hangi evrakları götürmem gerekir?

    ICCP TURKEY firması Work and Travel programı dahilinde her konuda danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Hazırlamanız gereken evraklar ve çıkabilecek sorular sizlere bildirilecektir. Ayrıca bu bilgilere web sitemizde de ulaşabilirisiniz.
  • + -

    Amerika’ya giderken yanıma en az ne kadar harçlık almalıyım?

    Amerika’ya giderken biletinizi aldıktan sonra yanınıza almanız gereken miktar çalışacağınız işyerine göre değişmektedir. Camp Staff olarak çalışacaksanız veya Colorado Denver’da çalışacaksanız 500 Dolar yeterlidir çünkü bu islerde kira depozitosu veya yemek ücreti ödemeyeceksiniz. Diğer islerde çalışacaksanız en az 800 Dolar götürmelisiniz. Çünkü ilk maaşınızı Amerika’da çalışmaya başladıktan 2-3 hafta sonra alacaksınız. Bu surede kira depozitonuzu ve yeme içmenizi karşılamak zorundasınız.
  • + -

    Ucuz uçak biletini nasıl alabilirim?

    ICCP TURKEY firması olarak isteğiniz doğrultusunda ekonomik uçak biletiniz ayarlanabilmektedir. Bu biletlerde tarih değişikliği ücretsizdir. Ancak eğer yer sınıf farkı varsa, bu ücret öğrenciden tahsil edilir. Gidiş-dönüş uçak bileti, gideceğiniz tarihe, yere ve havayolu şirketine bağlı olarak yaklaşık 550 dolar civarindadir.
  • + -

    İş sözleşmesinde ne tür bilgiler bulunur?

    İşveren firmaya ait detaylı irtibat bilgileri, hangi tarih aralığında çalışacağınız, haftada kaç saat çalışacağınız, saat başı ne kadar ücret alacağınız, bahşiş ve overtime (fazla mesai ücreti) alıp alamayacağınız, iş yerinde hangi pozisyonda çalışacağınız, iş yerinin konaklamayı sağlayıp sağlamadığı, sağlıyorsa aylık ne kadar ücret ödeyeceğiniz gibi bilgiler yer alır.
  • + -

    İşyerimden sözleşme sürem bitmeden önce ayrılabilir miyim? Veya işimi değiştirebilir miyim?

    İşyerinizden erken ayrılmak istiyorsanız ayrılmadan 15 gün önce işvereninize ayrılmak istediğinizi haber vermelisiniz. İşvereninize bu durumu önceden söylemeniz halinde sözleşme tarihinizden önce işi bırakıp Türkiye’ye dönebilirsiniz. Work and Travel katılımcıları programın kuralları gereği önemli birşey olmadığı surece işlerini değiştiremezler. Zorunlu sebeplerden dolayı iş değişikliği yapabilmeniz için, mutlaka sponsorunuzun onayını almak zorundasınız. Onay aşamasında ve daha sonrasında yeni iş yerinizin adresini ve diğer irtibat bilgilerinizi sponsorunuza bildirmelisiniz. Sponsorunuzun onayı olmadan işinizi kesinlikle değiştirmemelisiniz çünkü vizeniz iptal edilebilir ve Türkiye’ye dönmek zorunda kalabilirsiniz. Çalışacağınız işverenle ilgili tüm detaylar, hem siz iş seçimlerinizi yaparken hem de Job Offer’larınızda net bir şekilde belirtilmiş olacaktır. Saatlik ücret, haftada ne kadar çalışabileceğiniz, işverenin konumu, yakındaki şehirler, işin içeriği ve konaklamanızın nasıl olacağına dair tüm bilgiler eksiksiz size ulaştırılmış olacak. Genel itibariyle, işveren verdiği sözleri tutmuyor ise sponsor firmamız işverenle görüşüp şartların iyileştirilmesi için çaba gösterir. Ancak keyfi sebeplerden ötürü her hangi bir iş değişikliğine müsaade edilmemektedir ve bu durumun gerçekleşmesi halinde vize iptaline kadar gidebilir. Tüm ICCP TURKEY katılımcıları yerleştikleri işler konusunda önceden bilgilendirildiği için oraya ulaştıktan sonra her hangi bir iş değişikliği gerektirmeden işlerine devam etmektedirler.
  • + -

    Herhangi bir problemle karşılaştığımda ne yapmam gerekir?

    Sponsorunuzun yetkilileri karşılaşacağınız her türlü problemin çözümü için her an yardıma hazırdır. Bunun için, hemen sponsorunuzun 24 saat ücretsiz telefon hattını arayıp yardım isteyebilirsiniz. Ayrıca bize de durumunuzu anlatmanız gerekir.
  • + -

    Amerika’da işten çıkartılırsam ne yapmam gerekir?

    İşverenler, sponsorunuz tarafından sürekli olarak denetlemektedir. Bu denetim sayesinde çıkabilecek sorunlar en aza indirilmektedir. Eğer tamamen işverenden kaynaklanan bir problem yaşarsanız öncelikle hemen sponsorunuzun ofisiyle, sonra bizimle irtibata geçmeniz gerekmektedir. Bundan sonraki süreç sözleşmede belirtildiği şekliyle yürüyecektir. İşverenin çalışandan çeşitli sebeplerden dolayı memnun kalmaması durumu olabilir. Bazen çalışanlar gerekli becerilere sahip olmadıkları için işlerine son verilebilir, bazen de diğer çalışanlara karşı uyum sağlayamadıklarından veya disiplinsiz davranışlar sergilediklerinden dolayı yine işlerine son verilebilir veya pozisyonları değiştirilebilir. Böyle bir durum olduğunda hemen sponsorunuz ile iletişime geçmeniz gerekir. Çünkü işveren ile durumunuzu konuşacak olan sizin sponsorunuzdur.
  • + -

    Çalıştığım iş yerinde işveren kaynaklı bir sorun ortaya çıkarsa ne yapmalıyım?

    Çalıştığınız yerle ilgili karşılaşabileceğiniz her türlü problemde durumunuzu hemen sponsorunuza ve bize iletmeniz gerekmektedir. Sponsorunuz işvereninizle irtibata geçilerek problemlerinizin çözümünde yardımcı olmak için işlemlere başlayacaktır.
  • + -

    Konaklama sağlanıyor mu?

    Work and Travel programında hemen hemen bütün islerde konaklama ücreti katılımcılara aittir ancak çoğu iş yerinde konaklama bizzat işverenler veya sponsor tarafından sağlanır. İşveren konaklamanızın karşılığında belli bir miktar ücret isteyebilir veya maaşınızdan kira ücretini kesebilir. İşverenin konaklama sağladığı durumlarda genellikle iş depozito bedeli kesilir ve odaya zarar verilmediği surece depozito iade edilir. Konaklama bedeli genelde haftalık 75-125 dolar arasıdır.
  • + -

    Son sınıf öğrencisiyim. Work and Travel programına katılabilir miyim?

    Son sınıf öğrencileri Work and Travel programına katılabilmektedir. Ancak son sınıf öğrencileri vize mülakatı esnasında mutlaka mezun olduktan sonra neler yapmayı planladıklarını net bir şekilde ifade etmeliler.
  • + -

    Programa ne zaman katılabilirim?

    Work and Travel Programı Türkiye’deki vize kurallarına göre üniversitelerin yaz tatilleri aralığında uygulanmaktadır. Her bir üniversitenin akademik takvimi birbirinden farklıdır. Dolayısıyla her üniversitedeki öğrencilerimizin program tarihleri de farklılık göstermektedir. Programa başlayabileceğiniz tarih gidebileceğiniz en erken tarih olmalıdır çünkü işverenler genelde öğrencileri Haziran ortasında veya daha önce istemektedir. Program bitiminde Türkiye’ye dönmeniz gereken tarih ise, okulunuzun açıldığı tarihtir.

  • + -

    Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri WAT programına katılabilirler mi?

    Hayır. Açık Öğretim Fakültesi İngilizce öğretmenliği bölümünde öğrenci olanlar bu programa katılabilirler.
  • + -

    Work and Travel Programına katılacak öğrencilerin İngilizce seviyeleri ne olmalıdır?

    Work and Travel Programına katılacak öğrencilerin İngilizce seviyeleri işveren ve iş arkadaşları ile iletişim kurabilecek, kültürel faaliyetlere katılabilecek, herhangi bir hastalık durumunda veya resmi makamlara derdini anlatabilecek ve onları anlayabilecek düzeyde (pre-intermediate) İngilizce bilgisine sahip olmaları gerekir.
  • + -

    Meslek Yüksekokulu öğrencileri Work and Travel Programına katılabilir mi?

    Evet, 2 veya 3 yıllık eğitim veren Meslek Yüksekokullarının 1. ve 2. sınıflarında okuyan bütün öğrenciler Work and Travel Pogramına katılabilirler.
  • + -

    Work and Travel Programı başvuruları ne zaman yapılır?

    Work and Travel Programı başvuruları Eylül ayında başlayıp Mayıs ayında sona ermektedir. Öğrencilerin iyi işlerde çalışabilmeleri için erken kayıt yapmaları çok önemlidir.
  • + -

    Work and Travel Programına yaptığım masraflarımı kazanabilir miyim?

    Work and travel Pogramı ile Amerika’ya giden katılımcılar 3 ay çalıştıkları takdirde harcadıkları paranın büyük bir kısmını, eğer fazla mesai yaparlarsa veya ikinci işte çalışırlarsa çok daha fazla kazanabilirler. Ancak unutmayınız çok çalışmak yorucu olacağı için herkese uygun olmayabilir.
  • + -

    Ne tür işlerde çalışabilirim?

    Work and Travel programının çalışma özelliği vasıfsız işçi statüsündedir. Yapılacak isler mutlaka sezonluk isler olmalıdır. Özel bir özgeçmişiniz, yeteneklerinizin, becerilerinizin olması gerekmez. Genellikle hizmet sektöründe, fast food, eğlence parkları, perakende satış mağazaları, kafeterya ve restoranlarda, tatil amaçlı çiftliklerde, doğal parklarda bulunan turistik yerleşkelerde; garson, komi, fast food servis ve bakım elemanı, müşteri hizmetleri görevlisi, kasiyer, resepsiyonist, otellerde oda bakımı, bellboy, mutfak işleri, eğlence parklarında operatörlük, tezgahtarlık, bilet kesimi, satış elemanı gibi çok değişik iş kollarında çalışırsınız.
  • + -

    İngilizcemin program için yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

    Programa kaydınız alınmadan önce yapılacak mülakat ile İngilizce seviyenizin programa katılım için yeterli olup olmadığı ölçülecektir. Diğer şartlarınızın da uygun olması halinde kayıt yaptırabileceksiniz. Bu mülakatın (özel durumlar haricinde) tekrarı olmayacağından mülakatınız sırasında heyecanınızı kontrol edebilmeniz önemlidir  Programa katılım için yeterli İngilizce seviyesine sahipseniz ayrıca İngilizcenizin durumuna bir de not verilecektir. Bu not daha sonra işvereniniz ve işinizin ayarlanmasına etkide bulunacağından mülakatta mümkün olduğu kadar rahat olmalı ve mülakat yapan kişiye seviyenizi daha iyi anlayabilmesi için yardımcı olmalısınız.
  • + -

    Ortalamam 2 ye çok yakın, programa katılabilir miyim?

    Konsolosluk GANO konusunda esneklik göstermektedir. Tavsiye edilen not ortalaması 2.00 olmakla birlikte ortalaması 2.00 altında olan öğrenciler de İngilizce bilgilerine güveniyorlarsa programa katılabilirler.
  • + -

    İkinci iş bularak daha fazla kazanma şansım var mı?

    Her work and travel öğrencisinin birden fazla işte çalışma hakkı vardır. Esas işinizi ve mesainizi aksatmadığınız sürece işvereniniz buna karışmayacaktır. Ancak ikinci iş bulup çalışabilmeniz için, öncelikle sosyal güvenlik numaranızın çıkmış olması, kesinlikle sponsorunuzdan onay almanız ve bulunduğunuz yere uyum sağlamış olmanız gerekir. Buna ek olarak, çalıştığınız işin mesai saatlerinin ve konumunun da buna uygun olması ve genellikle İngilizcenizin de iyi olması gerekir. İkinci işte çalışmak iyi bir fikir olsa da, olmama olasılığını da göze alarak programa katılmanız en doğru davranış olacaktır.
  • + -

    Havaalanından kalacağım yere nasıl gidebilirim?

    Kalacağınız yerlere gitmeniz için gerekli olan adres bilgilerini ve ulaşım yollarını size en ince ayrıntısıyla yola çıkmadan önce verilir. Bazı durumlarda ise işveren sizi havaalanında karsılar. Bunların hepsini ise yerleştirildiğiniz anda detayları ile size açıklanır.
  • + -

    Vize mülakatında başarısız olursam tekrar vize için başvuru yapabilir miyim?

    Evet, tekrar başvuru yapabilirsiniz. Ancak yeniden 160 Dolar vize ücreti ödemeniz gerekmektedir.
  • + -

    Satın aldığım elektronik malzemelerin veya giysilerin vergisini geri alabilir miyim?

    Alamazsınız.
  • + -

    Aktarmalı uçuşumu kaçırırsam ne yapmalıyım?

    Hemen o havayolu ile irtibata geçip yeni uçuş için talepte bulunmalısınız.
  • + -

    Uçuştan sonra valizimi bulamazsam ne yapmalıyım?

    Claim form doldurup ilgili havayollarına teslim etmelisiniz.
  • + -

    İşinizden ve ortamdan şikayetçi iseniz ne yapmanız gerekir?

    Unutmayın ki size verilen işi ve sağlanan ortamı dünya genelinde isteyen ve Amerika’ya gitmek isteyen binlerce öğrenci bulunmaktadır. Bu nedenle işiniz ve ortama uyum ilk günler zor olsa bile bir süre sonra alışabilir ve uyum sağlayabilirsiniz. Kültür şoku mutlaka ilk haftalarda sizleri etkilemektedir. Work and Travel programı kolay bir program değildir çünkü günde en az 8-10 saat çalışmanız gerekir. Ayrıca, ülkenizden, arkadaşlarınızdan, ailenizden uzakta olmanız ve belki de ilk defa bir işte çalışıyor olmanız size zor gelecektir. Bu çok doğal bir durumdur. Bu nedenle kendinize zaman tanıyınız. Work and Travel programına katılan öğrencilerin en az %50’si ilk haftalarda kültür şoku yaşamaktadır. Ancak, ilk günlerdeki zorluklar haricinde sürekli devam eden ve işveren ya da işin doğasından kaynaklanan ciddi problemler varsa hemen sponsorunuza ve ICCP TURKEY firmasına bilgi veriniz. Ancak sunu unutmayınız ki sizler Amerika’ya vasıfsız işçi olarak gideceksiniz ve Amerikalılar ile ayni şartlarda çalışacaksınız. Kimse size başka bir ülkeden geldiğiniz için özel davranmayacaktır. Sizlerde Türkiye’deki işyerlerinde olduğu gibi Amerika’daki işvereninizden olmayacak şeyler isteyemezsiniz, hesap soramazsınız, tartışamazsınız.
  • + -

    W-2 ve W-4 Formu nedir?

    İşe başlamadan önce veya başladığınız zaman işvereniniz tarafından size doldurtulacak bu formda aldığınız maaşın ne kadarının vergiye sayılacağı belirlenecektir. Bu forma mutlaka Türkiye’deki ev adresinizi yazmanız gerekir.
  • + -

    Amerika'ya gelirken yanımda reçeteli ilaç getirebilir miyim, Amerika'da reçete alabilir miyim?

    Getirebilirsiniz ancak eğer kullandığınız ilaçlar kontrol altında kullanılması gereken ve uyuşturucu madde içeren ilaçlarsa (öksürük şurubu, kalp ilacı, uyku ilacı vs) Amerika’ya gelirken bütün bu ilaçların reçetelerini mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekir ve sorulduğunda göstermeniz gerekir. Çünkü Amerika’da doktor kontrolünden geçmedikçe bu ilaçlar için reçete alamazsınız. Ülkenizden gelirken, doktorunuzdan ilaçları doktor kontrolünde aldığınıza ve sağlınız için şart olduğuna dair İngilizce bir belge de getirirseniz çok iyi olur.
  • + -

    Amerika'da araba kiralamak için yaş sınırı nedir?

    21 yaşın altındaki kişiler Amerika’da araba kiralayamazlar.
  • + -

    Amerika'da araba kullanmam için ne tür bir ehliyete sahip olmalıyım?

    Türkiye’de almış olduğunuz ehliyetiniz 3 aylık ziyaret süresinde geçerlidir.
  • + -

    Hasar sigortası araba kazasını da karşılar mı?

    Hayır. Hasar sigortanız ancak birini yaralamanız veya onun mülküne zarar vermeniz durumunda geçerlidir. Araba veya herhangi bir motorlu taşıtla yaptığınız ve kiraladığınız araçta oluşan hasarları kapsamaz. Bu yüzden mutlaka tam sigorta yaptırmanız gerekir.
  • + -

    Araba almak mı yoksa kiralamak mı daha avantajlıdır?

    Bu Amerika’da nerede yaşadığınıza ve ne kadar süre kalacağınıza göre değişir. Eğer şehir dışında uzak bir bölgede yaşıyorsanız araba almanız çok avantajlı olabilir. Amerika’da 600-700 Dolara sizi her yere goturecek bir araba alabilirsiniz ve bütün yaz boyunca kullandıktan sonra satıp Türkiye’ye dönebilirsiniz. Özellikle 3-4 kişi ayni yerde çalışıyorsanız araba almak çok avantajlı ve hesaplı olacaktır çünkü tam sigortalı olarak araba kiralamak günlük 100 Dolar civarıdır.
  • + -

    Bu bölümde bulunmayan sorularım varsa ne yapmam gerekir?

    contact@iccpturkey.com adresine email yollarsanız bütün sorularınıza cevap verebiliriz.